Deze vraag kun  je jezelf ten alle tijden stellen. Wat zou liefde doen? Wat zou de lieve versie van jezelf doen? Kijk je met een harde of met een zachte blik? Kies je voor angst of voor liefde? Ergernis of bezorgdheid? Belemmerende of behulpzame gedachten? Trauma of heling?

 

Het verandert je leven als je vanuit compassie en mildheid naar jezelf, anderen en situaties kijkt. Het leven wordt er zachter door. Compassie voor de ander, ook als het uitdagend is. Liefde voor de levensles. Liefde voor jouw eigen pad en voor het pad van de ander.

 

Maar wat is liefde eigenlijk? Het voelt soms als weinig concreet aan. Ik heb voor jou 12 woorden van liefde. Vertrouwen, geruststelling, respect, bewondering, erkenning, begrip, zorg, waardering, aanmoediging, bevestiging, goedkeuring en acceptatie. Misschien kun je er zelf nog wel een paar bedenken. Wanneer je één van deze woorden bewust toepast, handel je vanuit liefde en compassie.

 

Om te koersen op liefde, op jezelf, op je hart, heb je te reflecteren. Het vraagt om innerlijk werk en inzicht. En dat vraagt om verstilling. Het reduceren van ruis, zorgt ervoor dat je gemakkelijker je binnenwereld hoort. Kortom, buitenwereld op stand-by en binnenwereld op aan.

 

Het deelnemen aan een stiltedag is een uitgelezen mogelijkheid om te verstillen en nader contact met jezelf te krijgen. Op zaterdag 19 juni a.s. organiseer ik weer een stiltedag. De groep is klein en de zaal is ruim, zodat elke vrouw op haar eigen wijze kan deelnemen.

 

Voel jij de behoefte aan jouw hart en jouw innerlijke wijsheid? Wil je de zachte kracht van een vrouwencirkel ervaren en in hoeverre dat bijdraagt aan jouw proces? Wil je niet alleen maar binnen zitten, maar ook de natuur in? Meld je dan aan! Wees welkom.

 

https://stiltekracht.com/stiltekrachtdag/