Laatst vroeg iemand op Instagram mij ‘Heidi, jij bent compassiecoach. Wat doe je dan eigenlijk?’ Mooie vraag! Voor mij is compassie inmiddels een helder begrip, maar dat is het niet voor iedereen. Ik leg het je graag uit.

Compassie gaat over liefdevol bij pijn kunnen zijn. Je ontkent je pijnlijke ervaringen niet, je doet niet alsof, je klaagt niet en je dramatiseert niet, want dat brengt alleen maar meer lijden. Compassie heeft niets met medelijden te maken. In plaats daarvan kijk je de ervaring eerlijk in de ogen en geef je het liefdevolle zorg.

Dit zorg dragen maakt kracht vrij; veerkracht. Je veerkracht is je vermogen om terug te veren nadat je veer is ingedrukt. Wat duwt je veer dan in? Stress, depressie, vermoeidheid, tegenslagen, tegenwerking en andere moeilijkheden, die allemaal op je pad liggen. Niemand ontkomt daaraan.

Je veerkracht optimaliseren levert optimisme op, je emotieregulatie wordt beter en je wordt minder kritisch op jezelf. Je bent ook eerlijker tegen jezelf en gemotiveerder om een zwak punt aan te pakken en te verbeteren. Daarnaast versterk je je oprechte betrokkenheid bij anderen. En, tot slot, helpt compassie je om anderen te vergeven.

Ik help jou compassievol met jouw pijn om te gaan. Ik start altijd met je hoofd. Als daar begrip en orde is, kan het kalmeren. Vervolgens help ik je op weg via je lijf naar je hart. Ik gebruik daarbij verstilling en meditatie. De stem in je hoofd praat hard, maar de stem van je hart praat zacht. Er is stilte nodig om je hart te horen. Je hart is je kompas. Vervolgens help ik jou bij het concreet maken van compassievolle acties waarmee je terugveert en koers bepaalt.

Klanten komen bij mij met uiteenlopende vraagstukken. Denk hierbij aan; burn-out klachten, loopbaanvragen, rouw, depressie, stress en voor soulsearching. Ik kan jouw stress en eventuele vermoeidheid helpen reduceren en de compassie, de liefde en het (zelf-)vertrouwen laten groeien bij je. Ik help je zacht, rustig en compassievol door een transitie heen.

Schroom niet om (gratis en vrijblijvend) contact met mij op te nemen voor een adviesgesprek. Ik luister naar je en voel wat ik voor je kan betekenen. Ik heb 2 coachingstrajecten online staan, maar ik kan ook een traject op maat voor jou organiseren. Wist je trouwens dat werkgevers vaak bereid zijn om jouw traject te betalen? Zij zijn zeer geholpen met ontspannen en veerkrachtige werknemers. En weet dat ik jou met alle liefde doorverwijs naar een collega wanneer ik denk dat je daar beter geholpen zult worden. Mijn netwerk is groot en ik maak daar graag gebruik van.