Wat voor jaar was 2020 voor jou? Een jaar vol strijd of een jaar vol groei? In het jaar 2020 heb je ervaren hoe het is om veel te verliezen. Ook is het een jaar waarin je erachter kwam hoeveel je eigenlijk al hebt. En hoe je met weinig middelen er toch iets moois van kunt maken. De eenvoud van het leven. Het was een jaar waarin je weinig mocht reizen, maar waar je hopelijk vanbinnen wel gereisd hebt.
Voor mij begon het eind 2019 al met het verkeersongeval van mijn lief. Onze wake up call was er lekker op tijd. Er volgde een intense tijd voor mijn hele gezin. Vervolgens kwam daar Corona bij. Een cadeau waarop niemand zat te wachten. Ik heb het cadeau uitgepakt. Het was nog een wake up call. Corona zorgde voor mij voor een komeetachtige persoonlijke groei. Het zorgde voor mijn ontwaking. Ik doorvoel en zie het donker in de buitenwereld. En ik voel sinds een tijd mijn eigen licht feller dan ooit.
Ik ben opgegroeid in een onveilig gezin. Er was sprake van kindermishandeling door mijn moeder. Lang ben ik boos geweest op mijn moeder en wat ze mij heeft aangedaan. Sinds een aantal jaren kan ik zien dat het donker wat mijn moeder mij gaf, ervoor gezorgd heeft dat ik naar het licht wilde groeien. Het zorgde ervoor dat ik veel aan mezelf gewerkt heb. Het zorgde ervoor dat ik daarmee steeds dichter bij mijn oorsprong, mijn licht, kwam. Alleen als je het donker aankijkt en doorvoelt, kom je naar het licht. Zonder donker is er geen licht. Inmiddels ben ik mijn moeder dankbaar voor de uitdaging die ze me gegeven heeft. Het was de juiste modder voor deze lotus.
Het licht brengt hetgeen aan het licht wat mag transformeren. Als iets teveel van haar oorsprong afdwaalt, komt er altijd weer een beweging naar een nieuwe balans. Soms moet er eerst het een en ander stuk gemaakt worden voor je kunt herbouwen. Net als dat gaat in je eigen proces wanneer je iets alsmaar wegstopt. Als je signalen te lang negeert, wordt je vanzelf door iets wakker geschud. Om en in jou is dit nu voor heel veel mensen gaande. Wat gaaf!
De les van 2020 is dat alle strijd en moeilijkheden die je ervaren hebt, groei is! Alle ups en downs maken je klaar om te gaan vliegen. Maken je klaar voor de transformatie. Van jou en van de wereld. Onze groei naar het licht.
Mijn nieuwjaarswens voor jou is daarom dat ik je een oncomfortabel nieuwjaar toewens. Dat je maar veel cadeaus waarop je niet zat te wachten ook uit zult pakken. Ik wens jou persoonlijke groei, een hart kompas en veel zachte moed toe. Ik wens voor je dat je de stilte in jezelf opzoekt en je verbindt met je innerlijke vrede, ondanks de chaos in en om je. Want waar stilte is, is je hart.
Volg je hart in 2021. En doe dat niet alleen, maar met hulp. Ik heb voor je klaar staan: Een jaarprogramma, een Thuis Tempel Driedaagse en personal coaching. Weet je niet goed wat bij je past? Mail mij dan voor een gratis gesprek van 30 minuten via videobellen.
(Afbeelding: onbekende artiest.)