VR. T/M ZO. | 21, 22 & 23 JUNI 2024 | ‘T ZONNEHUIS, LOENEN

EEN WELLNESS VOOR JE ZIEL

Als een vrouwengroep samenkomt, dan zorgt dat altijd voor een krachtig en sereen energieveld. In dit veld word je gedragen door de andere vrouwen en de gezamenlijke energie. In dit veld kom je gemakkelijk bij jezelf. De stilte helpt je daarbij. De stilte maakt je hoofd kalm. De stilte zorgt ervoor dat je gemakkelijk naar binnen kunt keren.

Je komt in contact met je hart en je ziel. Daar waar licht en liefde is. We zijn in de kern allemaal licht en liefde. Jij ook. Het is belangrijk om er contact mee te maken. Om van daaruit te kiezen en te leven. Want zo maak jij de wereld mooier. Maak contact met de wijsheid die in je lichaam huist. Het weet zoveel meer dan je hoofd. Voel de verbondenheid tussen lichaam en geest, tussen hoofd en hart. Het zal voelen als een wellness voor je ziel!

STILTEKRACHT RETRAITES

Een retraite is dé natuurlijke manier om je eigen levenskracht te (her)vinden. Een retraite zorgt ervoor dat je voor een bepaalde tijd even in een ‘bubbel’ zit. In deze ‘bubbel’ kun je vanuit een kalm hoofd en een vol hart genieten van de verstilling, jezelf opladen en je wordt wijzer over jezelf. De stilte is namelijk niet stil. Je kunt er zoveel, vanbinnen, meemaken. Het is altijd een prachtige reis.

Mijn retraites vinden plaats op fijne locaties in de natuur. Daar waar je als vanzelf al tot rust komt. Ik kies bewust voor locaties met goede faciliteiten, zodat je hoofd zich geen zorgen over randvoorwaarden hoeft te maken. Hierdoor heb jij alle rust om naar binnen te keren. Je wordt altijd in de watten gelegd met meditaties en visualisaties, mindful bewegen, heerlijk eten en drinken, creativiteit en verdiepende oefeningen voor innerlijke groei en verrijking.

Wat een heerlijke retraite! Het warme welkom en de ontspannen houding van Heidi lieten me meteen thuis voelen. De locatie (geweldig!); het ademt stilte en bezieling en dat is voelbaar. Prachtige meditaties met prettige begeleiding. Ook genoeg tijd om mijn eigen weg te gaan in de stilte, wat voor mij vooral de tuin betekende. Het eten was ook enorm lekker. Ik heb genoten van deze retraite en ik heb mezelf weer mogen ontmoeten in de stilte.

Wiepie Veilinga

WAT KRIJG JE?

R

2 OVERNACHTINGEN IN HET ZONNEHUIS

Een warme kamer met een één-persoonsbed, linnengoed, eigen toilet, wastafel en douche. 

R

BIOLOGISCHE MAALTIJDEN

Er wordt biologisch en vegetarisch gekookt. En er kan rekening gehouden worden met jouw wensen.

R

ALLE GROEPSACTIVITEITEN

Met de groep doen we meditaties, eenvoudige yoga, gaan we het bos in en doen we oefeningen.

R

PRÉ-RETRAITE ZOOMCALL

Voorafgaand aan de retraite zetten we de bedding neer. Je leert de hoedsters en de deelneemsters kennen.

R

TRANSFORMATIE VAN BINNENUIT

In de stilte ontmoet je jezelf in de onderstroom van jouw zijn. Daar hoor je jouw ziel spreken en richting geven.

R

ERVAREN RETRAITEHOEDSTERS

Ik werk samen met Ursula. Wij zijn beide deskundige hoedsters en ervaren in groepswerk begeleiden.

HOEDSTERS

Deze stilteretraite wordt begeleid door Heidi van der Vaart i.s.m. Ursula Goedhart.

Ik werk sinds 2017 met vrouwengroepen en het werken met een stille groep vrouwen vind ik magisch. Zonder de gebruikelijke communicatie valt er ruis weg en zie jezelf en elkaar echt. Kenmerkend is mijn rustige energie die ervoor zorgt dat je je gedragen zult voelen wanneer ik je begeleid naar jouw onderstroom.

Ursula zal beweging en speelsheid inbrengen tijdens de retraite. Denk hierbij aan eenvoudige yoga, muziek en dans. Ursula heeft een jarenlange ervaring in het werken met diverse groepen.

Samen zetten we een hoge en zachte energie neer, zorgen we voor een veilige bedding en dragen we zorg voor jou.

VOORLOPIG PROGRAMMA STILTERETRAITE 

DAG 1

Openingscirkel
Spiegeloefening
De stilte in
Tuinwandeling
Diverse meditaties

DAG 2

Zachte beweging
Diverse meditaties
Solotijd / Introspectie
Bosbaden
Dans & Muziek

DAG 3

Zachte beweging
Diverse meditaties
Systemische oefening
Eigen stem / De stilte uit
Afsluitende cirkel

Met Heidi’s prettige stem en rustige voorkomen leidt zij je door deze retraite waarop je door meditaties en het bewust in stilte zijn steeds dichter bij jezelf komt. Dit alles op een meer dan prachtige locatie waar ook nog eens heerlijk biologische eten werd geserveerd. De retraite heeft me bijzondere inzichten opgeleverd en had voor mij twee keer zo lang mogen duren!

Machteld Hermens

PRAKTISCHE INFORMATIE

=

Locatie: ‘t Zonnehuis, Beekbergerweg 25, 7371 EV, Loenen (Veluwe, NL). ‘t Zonnehuis is ingericht op retraites en is van vele gemakken voorzien.

=

Start: Vrijdag 21 juni 2024 om 16:00 uur. Inloop is mogelijk vanaf 15:00 uur. Afsluiting: Zondag 23 juni 2024 om 16:00 uur.

=

De retraite is volpension: al het eten en drinken wordt verzorgd door een kok. Alles is vegetarisch en biologisch. Geef eventuele dieetwensen persoonlijk aan mij door.

=

Er zijn verschillende kamers beschikbaar. Elke kamer heeft een fijn opgemaakt bed, toilet, douche, voldoende handdoeken en een tafel met stoel. Een heerlijk plekje om je terug te trekken!

=

De groep heeft een eigen groepszaal met o.a matjes, dekentjes en meditatiestoeltjes en – kussens. Je mag ook eigen spullen meenemen.

=

‘t Zonnehuis is een ruim pand waar het fijn vertoeven is. Er is een grote tuin waar je mag zijn. En het bos grenst aan de tuin.

=

Naast het volgen van het groepsprogramma, heb je ook voldoende solotijd. Tijd waarin je zelf kunt bepalen hoe je die wenst te besteden. denk hierbij aan schrijven, tekenen, wandelen, etc.

=

Ik hoed de groep samen met Urusla Goedhart. Samen waarborgen we goede zorg voor jou en de groep. Je kunt met alles bij ons terecht; vooraf, gedurende en na afloop van de retraite.

RESULATEN VAN EEN STILTERETRAITE

=

Je voelt je opgeladen, opgefrist en heerlijk uitgerust.

=

Je hebt inzichten over jezelf opgedaan.

=

Je hebt een beter contact met je lichaam.

=

Je voelt je gevoed met innerlijk rust en zelfliefde en innerlijk leiderschap.

=

Je voelt verbondenheid met een groter geheel.

=

Je hart is geopend. Je voelt ruimte en vrijheid.

RESERVEER HIER JE DEELNAME

De vermelde prijs is exclusief 21% BTW.

Heerlijk de stilte ontvangen, omarmen wat is. Verrast door mijn diepe rust, het gaat er steeds om hier naartoe terug te keren. Mijn rust. Deel van een groter geheel voel ik me, lopend met z’n allen door het labyrint. De wind geeft ruimte. Vrijheid in verbinding.

Silvia

Ik kan een stiltedag bij Stiltekracht echt aanbevelen! Het was een hele fijne ontspannende dag, met heerlijk eten. De verschillende dagonderdelen zorgde ervoor dat ik op verschillende manieren uitgenodigd werd om naar binnen te keren, te ontspannen, los te laten en bij mezelf te komen. Echt heel waardevol.

Nicke

Een stiltedag bij Heidi is een cadeautje aan jezelf. Met haar open en rustige begeleiding en ruime opzet van het programma vloog de dag om. Haar fijne stem zorgde er bij mij voor dat ik me kon mee laten gaan in de meditatie en yoga. Ik geniet nog steeds na.

Jasna

Wat een mooie sfeer en rust.  Je hebt een prettige, duidelijke en accepterende begeleidingsstijl. Ik vond het prettig om zo in een groep de stilte te ervaren. Bijzonder dat er niks moet en al goed is. Het contact met mijn intuïtie voelde bijzonder en waardevol. Ik voel me een rijker mens na deze retraite.

Marjorie

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer is een retraite iets voor mij?

Een retraite is als in een bubbel zijn. Je bent er aanwezig met jezelf en je kunt er veel over jezelf leren. Mijn intentie is dat je jouw intuïtie hoort spreken en deze subtiele richtinggevende energie opmerkt en volgt. Ik bied begeleiding om de groepsenergie te verdiepen. Tijdens mijn retraites word je altijd goed in de watten gelegd, verkeer je in een fijne luxe omgeving en zorg ik dat je je veilig voelt.

Ik vind het spannend om op retraite te gaan. Wat nu?

Weet dat je niet de enige bent die dit spannend vindt. Het kan als een grote stap voelen om op retraite te gaan. Soms kan de hoeveelheid stilte spannend aanvoelen. Of het feit dat je voor een tijd van huis bent. Of het niet goed weten of het wel wat voor je is of wat we gaan doen. Het maakt niet uit, neem ten alle tijde contact met mij op, zodat we het er rustig over kunnen hebben. Ik geef graag antwoorden op al je vragen en onzekerheden.

Wat is een retraite niet?

Het betreft hier nadrukkelijk een retraite en geen (vervanging voor) therapie of therapeutische behandeling. Ik ben niet berekend op GGZ-problematiek en of op acute, urgente crisissituaties. Ik verwacht dat je jezelf grotendeels kunt dragen tijdens een retraite. Wanneer dat niet zo voelt voor jou, adviseer ik om (nog) niet deel te nemen. 

Wat is de locatie van deze retraite?

De retraite is in ‘t Zonnehuis. Het is een voormalig houten hotel wat nu al jaren dienst doet als retraitehuis. ‘t Zonnehuis zorgt voor een host en een kok tijdens de retraite. De locatie ligt aan de rand van het bos waar je reëen, wilde zwijnen en eekhoorns kunt zien.

Adres:
Beekbergerweg 25, 7371 EV, Loenen (Veluwe, NL)
Er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein.

Welke kamers zijn er beschikbaar?

Er zijn 12 kamers beschikbaar. Twee kamers zijn 1-persoonskamers. De overige kamers zijn voor 2, 3 of 4 personen. Ik ga er voor nu van uit dat ik iedereen een eigen kamer kan bieden.

Mocht je juist graag samen met iemand de kamer willen delen, neem dan contact met mij op. Je ontvangt dan korting op de totaalprijs.

Alle kamers zijn voorzien van beddengoed, handdoek, toilet, wastafel en douche. Mocht je het fijn vinden om eigen spullen in te brengen, dan staat je vrij om dat te doen.

 

 

Kan ik een persoonlijke betalingsregeling treffen?

Ja, dat kan altijd. Ook als de aanbetaling te hoog is voor je. We spreken samen een betalingsregeling af die voor jou werkbaar is. Geld moet wat mij betreft nooit een obstakel zijn om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb nog andere vragen voordat ik 'ja' zeg.

Stuur mij een mailtje en ik zal contact met je opnemen om elke vraag te beantwoorden. Ik zal altijd eerlijk tegen je zijn. Ook als ik denk dat je de retraite beter niet kunt doen.