Een welness voor je ziel

Als een vrouwengroep samenkomt, dan zorgt dat altijd voor een krachtig en sereen energieveld. In dit veld word je gedragen door de andere vrouwen en de gezamenlijke energie. In dit veld kom je gemakkelijk bij jezelf. De stilte helpt je daarbij. De stilte maakt je hoofd kalm. De stilte zorgt ervoor dat je gemakkelijk naar binnen kunt keren.

Je komt in contact met je hart en je ziel. Daar waar licht en liefde is. We zijn in de kern allemaal licht en liefde. Jij ook. Het is belangrijk om er contact mee te maken. Om van daaruit te kiezen en te leven. Want zo maak jij de wereld mooier. Maak contact met de wijsheid die in je lichaam huist. Het weet zoveel meer dan je hoofd. Voel de verbondenheid tussen lichaam en geest, tussen hoofd en hart. Het zal voelen als een welness voor je ziel!

Wat krijg je?

R

Drie heerlijke dagen liefdevol intunen op jezelf vanuit vertraging en met compassievolle meditaties en mindful beweging.

R

Rust en kalmte in je hoofd, doordat je begrip en overzicht aangereikt krijgt.

R

Transformerende oefeningen die je dichter bij je ware zelf brengen.

R

Groepsprogramma, solotijd, creatviteit, labyrint lopen, natuur en veel stilte.

R

Een hoge en liefdevolle groepsenergie die jou doet groeien. Verbondenheid met de vrouwencirkel.

R

Een prachtige locatie, een eigen groepszaal en veel binnen- en buitenruimte.

R

Intensieve begeleiding bij je proces. De groep is klein, zodat er veel persoonlijke aandacht is.

R

Een onvergetelijke ervaring waarin je diep(er) contact met jezelf het gevonden.

Wat een heerlijke retraite! Het warme welkom en de ontspannen houding van Heidi lieten me meteen thuis voelen. De locatie (geweldig!); het ademt stilte en bezieling en dat is voelbaar. Prachtige meditaties met prettige begeleiding. Ook genoeg tijd om mijn eigen weg te gaan in de stilte, wat voor mij vooral de tuin betekende. Het eten was ook enorm lekker. Ik heb genoten van deze retraite en ik heb mezelf weer mogen ontmoeten in de stilte.

Wiepie

Stiltekracht Retraites

Een retraite is dé natuurlijke manier om je eigen levenskracht te (her)vinden. Een retraite zorgt ervoor dat je voor een bepaalde tijd even in een ‘bubbel’ zit. In deze ‘bubbel’ kun je vanuit een kalm hoofd en een vol hart genieten van de verstilling, jezelf opladen en je wordt wijzer over jezelf. De stilte is namelijk niet stil. Je kunt er zoveel, vanbinnen, meemaken. Het is altijd een prachtige reis.

Mijn retraites vinden plaats op fijne locaties in de natuur. Daar waar je als vanzelf al tot rust komt. Ik kies bewust voor locaties met goede faciliteiten, zodat je hoofd zich geen zorgen over randvoorwaarden hoeft te maken. Hierdoor heb jij alle rust om naar binnen te keren. Je wordt altijd in de watten gelegd met meditaties en visualisaties, mindful bewegen, heerlijk eten en drinken, creativiteit en verdiepende oefeningen voor innerlijke groei en verrijking.

Overzicht van de retraitedagen

Vrijdag 6 mei

Kennismaking met de groep.
Kalmte in je hoofd.
Contact met je hart.
‘s Middags de stilte in.

Zaterdag 7 mei

Stiltedag.
Verdiepende oefeningen.
Hartsmissie vinden.
Solotijd voor eigen proces.

Zondag 8 mei

Gefaseerd de stilte uit.
Ervaringen verwerken en delen.
Afsluiting met de groep.

Resultaten van de retraite

=

Je voelt je opgeladen, opgefrist en heerlijk uitgerust.

=

Je hebt inzichten over jezelf opgedaan.

=

Je hebt een beter contact met je lichaam.

=

Je voelt je gevoed met rust en liefde.

=

Je voelt verbondenheid met een groter geheel.

=

Je hart is geopend. Je voelt ruimte en vrijheid.

Met Heidi’s prettige stem en rustige voorkomen leidt zij je door deze retraite waarop je door meditaties en het bewust in stilte zijn steeds dichter bij jezelf komt. Dit alles op een meer dan prachtige locatie waar ook nog eens heerlijk biologische eten werd geserveerd. De retraite heeft me bijzondere inzichten opgeleverd en had voor mij twee keer zo lang mogen duren! 

Machteld

Praktische informatie

=

Locatie: Conferentiecentrum en voormalig klooster ‘Samaya’. Hollende Wagenweg 20, 3985 SG, Werkhoven.

=

Start: vrijdag 6 mei om 10:00 uur. Inloop vanaf 09:30 uur. Slot: zondag 8 mei om 16:00 uur.

=

De retraite is volpension: al het eten en drinken wordt verzorgd. Alles is vegetarisch en biologisch. Geef eventuele dieetwensen persoonlijk aan mij door. Er is veel mogelijk op Samaya.

=

Je krijgt een eigen kamer met een fijn opgemaakt bed, toilet, douche, voldoende handdoeken en een tafel met stoel. Een heerlijk plekje om je terug te trekken!

=

De groep heeft een eigen groepszaal met o.a matjes, dekentjes en meditatiestoeltjes en – kussens. Ik zorg voor carddecks en teken- en knutselspullen.

=

Er is veel binnenruimte in het klooster. En een prachtige kloostertuin waar je gebruik van mag maken. In de tuin ligt een labyrint die je kunt lopen.

=

Naast het volgen van het groepsprogramma, heb je ook voldoende solotijd. Tijd waarin je zelf kunt bepalen hoe je die wenst te besteden.

=

Wanneer de groep vol is, zorg ik voor een assisterende coach. Zo waarborg ik goede zorg voor jou en de groep.

Fijn. Genoten. Confronterend en rust. Heel veel rust. Het was een retraitedag voor mezelf. Met o.a. meditaties, labyrint lopen, yoga, tai chi en stilte. Door alles bij elkaar een dag om naar binnen te keren. Het was goed voor me.

Erica

Heerlijk de stilte ontvangen, omarmen wat is. Verrast door mijn diepe rust, het gaat er steeds om hier naartoe terug te keren. Mijn rust. Deel van een groter geheel voel ik me, lopend met z’n allen door het labyrint. De wind geeft ruimte. Vrijheid in verbinding.

Silvia

Ik kan een retraitedag bij Stiltekracht echt aanbevelen! Het was een hele fijne ontspannende dag, met heerlijk eten. De verschillende dagonderdelen zorgde ervoor dat ik op verschillende manieren uitgenodigd werd om naar binnen te keren, te ontspannen, los te laten en bij mezelf te komen. Echt heel waardevol.

Nicke

Een retraitedag bij Heidi is een cadeautje aan jezelf. Met haar open en rustige begeleiding en ruime opzet van het programma vloog de dag om. Haar fijne stem zorgde er bij mij voor dat ik me kon mee laten gaan in de meditatie en yoga. Ik geniet nog steeds na.

Jasna

Wat een mooie sfeer en rust.  Je hebt een prettige, duidelijke en accepterende begeleidingsstijl. Ik vond het prettig om zo in een groep de stilte te ervaren. Bijzonder dat er niks moet en al goed is.

Marjolein

Veelgestelde vragen

Wie begeleidt de retraite?

Het meeste wordt door mij persoonlijk begeleid. Zowel de meditaties, persoonlijke ontwikkelings oefeningen en als de eventuele individuele sessies. Ik werk regelmatig samen met andere coaches en/of yoga instructeurs die goed bij Stiltekracht passen.

Wanneer is een retraite iets voor mij?

Een retraite is iets voor je wanneer je geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkeling. Een retraite is als in een bubbel zijn. Je bent er aanwezig met jezelf en je kunt er veel over jezelf leren. Tijdens mijn retraites word je altijd goed in de watten gelegd, verkeer je in een fijne luxe omgeving en zorg ik dat je je veilig voelt.

Ik vind het spannend om op retraite te gaan. Wat nu?

Weet dat je niet de enige bent die dit spannend vindt. Het kan als een grote stap voelen om op retraite te gaan. Soms kan de hoeveelheid stilte spannend aanvoelen. Of het feit dat je voor een tijd van huis bent. Of het niet goed weten of het wel wat voor je is of wat we gaan doen. Het maakt niet uit, neem ten alle tijde contact met mij op, zodat we het er rustig over kunnen hebben. Ik geef graag antwoorden op al je vragen en onzekerheden.

Wat is een retraite niet?

Het betreft hier nadrukkelijk een retraite en geen (vervanging voor) therapie of therapeutische behandeling. Ik ben niet berekend op GGZ-problematiek en of op acute, urgente crisissituaties.

Wat is de locatie van deze retraite?

De retraite is in Samaya. Samaya is conferentiecentrum en een voormalig klooster; het jongste klooster van ons land.

Adres:

Hollendewagenweg 20, 3985 SG ,Werkhoven (Utrecht).

Aanbevolen route met de auto:

A12, afslag Bunnik, richting Wijk bij Duurstede.
Afslag Werkhoven voorbij rijden en enkele kilometers verder afslag Culemborg nemen.
Vanaf hier volg je de gele bordjes Samaya.
Er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein.

Kan ik een persoonlijke betalingsregeling treffen?

Ja, dat kan altijd. We spreken samen een betalingsregeling af die voor jou werkbaar is. Geld moet wat mij betreft nooit een obstakel zijn om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb nog andere vragen voordat ik 'ja' zeg.

Stuur een mailtje naar heidi@stiltekracht.com  en ik zal contact met je opnemen om elke vraag te beantwoorden. Ik zal altijd eerlijk tegen je zijn. Ook als ik denk dat je de retraite beter niet kunt doen.