The womb is not a place to store fear and pain…

The womb is to create and give birth to life.

Rite of the Womb

Tijdens een deel van deze lente retraitedag begeleid ik met de vrouwencirkel de rite van de baarmoeder.  De lente staat in het teken van ontkiemen, bloeien en groeien. Deze rite vind ik er heel passend bij. Als vrouw ben je de bron van alle creatie. De fysieke plek waar je dit kunt ervaren is je baarmoeder.

De Rite of the Womb is een mooi ritueel waar oude angst en pijn vanuit de baarmoeder getransformeerd kan worden en omgezet in creatie waardoor een nieuw leven kan ontstaat. Het heelt de oorspronkelijke moederwond, de gehele vrouwenlijn evenals trauma, pijn en angst die in de baarmoeder/ buik opgeslagen ligt ten gevolge van onderdrukking van de vrouwelijke energie.

De baarmoeder is van oorsprong een plek van creatie en leven geven. Het is tegelijkertijd de plek waar vrouwen hun pijn, angst en trauma in opgeslagen hebben. Dit ritueel helpt het natuurlijk evenwicht in de baarmoeder te herstellen. De weg wordt weer vrijgemaakt voor jouw vitale levensenergie, creatieve en seksuele stroom, kracht en wijsheid. Je bekrachtigt jezelf in jouw vrouw zijn. Door dit met een vrouwengroep te doen wordt het een diepe ervaring.

Door onze eigen baarmoeder te helen, helpen we mee aan het helen van Moeder Aarde en de generaties die na ons komen. De Rite wordt overgedragen van vrouw op vrouw. Als jij deze ceremonie hebt bijgewoond, ben jij de volgende vrouw die deze ceremonie weer mag doorgeven aan andere vrouwen.

Dit ritueel is voor vrouwen van alle leeftijden, met of zonder fysieke baarmoeder. Je geeft hiermee je (energetische) baarmoeder een liefdevolle aanzet tot (zelf)heling. Tijdens het ritueel laat je los wat je niet meer nodig hebt. Je creëert meer ruimte voor jezelf waardoor je dieper kan thuiskomen in je lichaam. Je baarmoeder is een heilige plek voor alle creatie.

Een wellness voor je ziel

Als een vrouwengroep samenkomt, dan zorgt dat altijd voor een krachtig en sereen energieveld. In dit veld word je gedragen door de andere vrouwen en de gezamenlijke energie. In dit veld kom je gemakkelijk bij jezelf. De stilte helpt je daarbij. De stilte maakt je hoofd kalm. De stilte zorgt ervoor dat je gemakkelijk naar binnen kunt keren.

Je komt in contact met je hart en je ziel. Daar waar licht en liefde is. We zijn in de kern allemaal licht en liefde. Jij ook. Het is belangrijk om er contact mee te maken. Om van daaruit te kiezen en te leven. Want zo maak jij de wereld mooier. Maak contact met de wijsheid die in je lichaam huist. Het weet zoveel meer dan je hoofd. Voel de verbondenheid tussen lichaam en geest, tussen hoofd en hart. Het zal voelen als een wellness voor je ziel!

Geef je over aan het ritme van de natuur. Wij zijn zelf natuur en van nature voel je vaak al wel of je naar buiten (lente en zomer) of naar binnen (herfst en winter) wilt bewegen. Of het tijd is voor rust of voor actie. Dichterbij de natuur leven is dichter bij jouw natuur leven.

Een retraite is dé natuurlijke manier om je eigen levenskracht te (her)vinden. Een retraite zorgt ervoor dat je voor een bepaalde tijd even in een ‘bubbel’ zit. In deze ‘bubbel’ kun je vanuit een kalm hoofd en een vol hart genieten van de verstilling, jezelf opladen en je wordt wijzer over jezelf. De stilte is namelijk niet stil. Je kunt er zoveel, vanbinnen, meemaken. Het is altijd een prachtige reis.

Je wordt altijd in de watten gelegd met meditaties en visualisaties, mindful bewegen, heerlijk eten en drinken, creativiteit en verdiepende oefeningen voor innerlijke groei. Een vrouwencirkel werkt helend. Op onbewust niveau help je elkaar groeien.

Wat een heerlijke retraite! Het warme welkom en de ontspannen houding van Heidi lieten me meteen thuis voelen. De locatie; het ademt stilte en bezieling en dat is voelbaar. Prachtige meditaties met prettige begeleiding. Ook genoeg tijd om mijn eigen weg te gaan in de stilte. Het eten was ook enorm lekker. Ik heb genoten van deze retraitedag en ik heb mezelf weer mogen ontmoeten.

Wiepie

Wat krijg je?

R

Een heerlijke dag liefdevol intunen op jezelf vanuit verstilling en met compassievolle meditaties en mindful beweging.

R

Rust en kalmte in je hoofd, contact met je hart en ziel. Een update voor je interne zorgsysteem.

R

De Rite of the Womb. Na afloop krijg je een document waarmee jij de Rite kunt doorgeven.

R

Een heerlijke ontspannende dag met elk seizoen een passende activiteit.

R

Een hoge en liefdevolle groepsenergie die jou doet groeien. Verbondenheid met de vrouwencirkel.

R

Een fijne warme en schone locatie met alle nodige voorzieningen. Je wordt volledig in de watten gelegd door mij.

R

Een veilige bedding waarin je volledig jezelf mag zijn en je gedragen mag voelen.

R

Een onvergetelijke ervaring waarin je diep(er) contact met jezelf het gevonden.

Resultaten van een retraitedag

=

Je voelt je opgeladen, opgefrist en heerlijk uitgerust.

=

Je hebt inzichten over jezelf opgedaan.

=

Je hebt een beter contact met je lichaam.

=

Je voelt je gevoed met rust en liefde.

=

Je voelt verbondenheid met een groter geheel.

=

Je hart is geopend. Je voelt ruimte en vrijheid.

Met Heidi’s prettige stem en rustige voorkomen leidt zij je door deze retraite waarop je door meditaties en het bewust in stilte zijn steeds dichter bij jezelf komt. Dit alles op een meer dan prachtige locatie waar ook nog eens heerlijk biologische eten werd geserveerd. De retraite heeft me bijzondere inzichten opgeleverd en had voor mij twee keer zo lang mogen duren! 

Machteld

Praktische informatie

=

Locatie: De Hooiberg, Nieuwe Steeg 20, 3956 RD, Leersum (Utrechtse Heuvelrug). Een locatie waar iedereen welkom is.

=

De retraitedag start om 10:00 uur. De inloop is vanaf 09:30 uur. En om 17:00 uur is de dag afgesloten. Zorg voor een rustige overgang terug naar huis.

=

De dag is inclusief koffie, thee, snackjes, fruit. Een heerlijke en voedzame lunch wordt verzorgd. Geef eventuele dieetwensen persoonlijk aan mij door, zodat ik er rekening mee kan houden.

=

Je neemt voor de Rite of the Womb een glazen pot met natuurwater mee. Dat kan water zijn dat je bij jou in de buurt vindt of misschien wel van verder weg. Voel maar waar je naartoe wil gaan…

=

De locatie heeft een ronde groepsruimte met een inpandig keukentje en een toilet. Er is een buitenruimte met zicht op boerderijdieren.

=

Neem contact met mij op als er voor jou vragen en/of onduidelijkheden zijn. Ik reageer altijd en ik neem de tijd voor je.

Boek hier de Retraitedag

Ik kan een retraitedag bij Stiltekracht echt aanbevelen! Het was een hele fijne ontspannende dag, met heerlijk eten. De verschillende dagonderdelen zorgde ervoor dat ik op verschillende manieren uitgenodigd werd om naar binnen te keren, te ontspannen, los te laten en bij mezelf te komen. Echt heel waardevol.

Nicke

Veelgestelde vragen

Wie begeleidt deze retraitedag?

De dag wordt door mij persoonlijk begeleid. Zowel de meditaties, de rite van de baarmoeder, persoonlijke ontwikkelingsoefeningen en de eventuele individuele momenten.

Wanneer is een retraitedag iets voor mij?

Een retraitedag is iets voor je wanneer je geïnteresseerd bent in persoonlijke ontwikkeling. De dag is als in een bubbel zijn. Je bent aanwezig met jezelf en je kunt veel over jezelf leren. Tijdens mijn retraitedagen word je altijd goed in de watten gelegd, verkeer je in een fijne omgeving en zorg ik dat je je veilig voelt.

Wat is een retraitedag niet?

Het betreft hier nadrukkelijk een retraitedag en geen (vervanging voor) coaching of therapie.  Wanneer je behoefte hebt aan coaching ga ik graag met je in gesprek, zodat ik jou goed kan adviseren of ik je kan helpen of dat er andere hulp passender is.

Wat is de locatie van de retraitedag?

Ik werk vanuit De Hooiberg, Nieuwe Steeg 20, 3956 RD, Leersum.

Deze plek is in een hooiberg. Beneden is er een groepsruimte met toilet en keukentje. Boven is de massagesalon. Buiten is een terrasje met zicht op boerderijdieren. Er is een parkeerplaats en fietsenstalling. Je kunt deze dag heel goed combineren met een overnachting elders op de Utrechtse Heuvelrug, zodat je volop kunt genieten van de prachtige bosrijke omgeving.

De Hooiberg is te vinden op Keuze Vrij Bij Mij en heet iedereen welkom.

Kan ik een persoonlijke betalingsregeling treffen?

Voor een retraitedag is een betalingsregeling niet mogelijk.

Ik heb nog andere vragen voordat ik 'ja' zeg.

Stuur een mailtje naar heidi@stiltekracht.com  en ik zal contact met je opnemen om elke vraag te beantwoorden. Ik zal altijd eerlijk tegen je zijn. Ook als ik denk dat je de retraitedag beter niet kunt doen.