EEN KALM HOOFD

Mijn mindfulnesstraining is een 8-weeks vastomlijnd trainingsprogramma op basis van veel wetenschappelijk onderzoek waarin je stap voor stap jouw gedrag leert te veranderen. Van altijd maar hollen, ‘aan’ staan en in je hoofd leven, naar even stoppen. In mijn mindfulnesstraining ‘Een kalm hoofd’ leer je mediteren. Je leert naar binnen te keren. Je leert concentreren en jezelf te observeren met een frisse en milde blik. De aandacht is altijd aards gericht, zoals op je zintuigen, je lichaam, je gevoelens en je gedachten.

Een kalm hoofd is mijn 8-weekse mindfulnesstraining die ik meerdere keren per jaar aanbied. Ik heb de training deze naam gegeven, omdat dit precies het gevoel aangeeft wat deelneemsters vaak bij mij ervaren. Er ontstaat rust en orde in het hoofd. en daardoor diepe ontspanning en contact met het hart. Als jij innerlijke rust hebt, ontspannen er meer mensen mee. De focus op jezelf is een cadeau voor jezelf.

HERKEN JIJ DIT?

R

Ben jij klaar met leven volgens een to-do-lijstje?

R

Klaar met alle ballen in de lucht houden?

R

Klaar met hollen en vliegen?

R

Klaar met een vol hoofd en een gespannen lijf?

R

En ben je ook zo klaar met alsmaar moe en gestrest zijn?

R

Klaar met alleen voor anderen klaar staan?

WIL JIJ DIT GRAAG?

;

Je weer vrij en gelukkig voelen.

;

Jezelf op nummer 1 zetten.

;

Rust in je hoofd en in je leven.

;

Tijd en plek voor jezelf innemen.

;

Ontspanning in hoofd en lijf voelen.

;

Contact maken met je hart.

Leef richting jouw doel en wat klopt voor jou. Als jij innerlijke rust hebt, ontspannen er meer mensen mee. Werken vanuit mindfulness, verstilling en zelfliefde zal voelen als een wellness voor de ziel. Het is dé natuurlijke manier om je eigen levenskracht te (her)vinden. Waardoor je weer meer gaat genieten. En uit je hoofd zakt. Ik ben een zorgzame coach, waar je je prettig bij kunt voelen. Waar je kunt genieten van je eigen reis, naar meer harmonie.

 

HOE WERKT MIJN MINDFULnessTRAINING?

Mijn training leeft en ademt verstilling, compassie en ontspanning. Het gaat over innerlijke rust vinden en leven vanuit je hart. In deze training leer je in 8 lessen rust en orde in je hoofd te creëren. Je leert mediteren; de basis voor zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling. Door meditatie raak je meer uit je hoofd en meer in je lijf. Dit voorkomt burn-out, stress, depressie en leert je veerkrachtig omgaan met de moeilijkheden, pijn en obstakels in je leven. Je creëert met deze training ook een mindful mindset. Je kijkt milder en liefdevoller naar anderen én naar jezelf. De training is in een groep of individueel te volgen, net wat bij je past! 

 

 

Tijdens de mindfulnesstraining van Heidi heb ik geleerd om te mediteren. Nu, een paar maanden later, mediteer ik 2x per dag. Het zijn mijn rustmomenten van de dag. Momenten waarop ik naar binnen kan keren, in stilte alleen maar hoef te “zijn”. Dat geeft mij een gevoel van innerlijke vrede en geborgenheid. Voorheen was ik daar naar op zoek. Nu heb ik geleerd dat ik in de stilte bij mezelf deze innerlijke vrede en geborgenheid kan vinden. Wat ben ik blij dat ik deze training heb gevolgd. Het heeft mijn leven in positieve zin veranderd. Dank je wel Heidi, voor jouw warme en waardevolle lessen!

Yke

Ik heb hele fijne mindfulnesstraining gehad van Heidi. Veel van geleerd, een ervaring die ik meeneem voor de rest van mijn leven. Een powertraining die eigenlijk iedereen zou moeten doen, ook als je geen stress ervaart of andere klachten. Want het maakt je sterker als persoon en je kunt daardoor beter omgaan met tegenslag. Ook de Stiltekrachtdag heb ik als zeer waardevol ervaren.

Maaike

Al een jaar liep ik rond in tweestrijd tussen werk en privé. Altijd maar dat knagende gevoel er voor beiden niet 100% te zijn. Voor iedereen zette ik me in (met stress tot gevolg), maar vergat daardoor mezelf nog wel eens. Het werd tijd om daar eens iets aan te doen.

Ik ging met Heidi aan de slag om meer rust in mijn hoofd en lijf te brengen. Door het doen van meditaties en het luisteren naar mijn lichaam ben ik bewuster geworden van mezelf en wat ik wil en kan. Ik probeer meer tijd voor mijzelf te maken en bewustere keuzes te maken. Meer dingen te doen waarbij ik me goed voel (een beetje egoïstisch misschien, maar ik word er een gelukkiger mens van en daarmee is ook mijn gezin gelukkiger).

Heidi is een mooi mens met een hele fijne rust om zich heen. Ze heeft een mooie rustige stem en kan goed luisteren. Ze weet uit ervaring hoe moeilijk die werk-privé balans is en daardoor is deze training goed gericht op de werkende vrouw/moeder. De theorie en praktijk vullen elkaar goed aan. De mooie verhalen die ze verteld raken iedere snaar.

De training is soms confronterend en de oefeningen zijn echt niet altijd gemakkelijk. Ook het thuis voortzetten van de oefeningen is soms een uitdaging. Ik vond het lastig om niet te oordelen (naar jezelf maar ook naar anderen) en loslaten/accepteren van dingen waar je toch geen invloed op hebt. Maar ik heb doorgezet en het heeft mij uiteindelijk veel gebracht.

Minneke

MINDFULNESSTRAINING: START 11 september 2020

VEELGESTELDE VRAGEN MINDFULNESSTRAINING

1. Wat levert een mindfulnesstraining mij op?

De belangrijkste resultaten van mindfulnesstraining zijn:

 • meer bewustwording en inzicht in je gedachtenpatronen, je reacties, je handelen, je emoties en gemoedstoestanden (en de keuze om daar soms anders mee om te gaan)
 • het meer afstand kunnen nemen van problemen
 • het leven wordt makkelijker en je geniet bewuster en intenser
 • meer energie tot je beschikking hebben.

Daarnaast kunnen de volgende resultaten van mindfulnesstraining genoemd worden:

 • Verbeterde vaardigheid om:
  • om te gaan met stressvolle gebeurtenissen of momenten wanneer het niet gaat zoals je wilt
  • je te kunnen concentreren (meer focus en minder piekeren)
  • grenzen aan te geven (meer bewustwording)
 • Een vermindering van:
  • stress-symptomen (zoals o.a. hoge bloeddruk, vermoeidheid, slapeloosheid).
  • slaapproblemen en vermoeidheid in het algemeen
  • depressie en angst
  • (chronische) pijn
  • psychische gevolgen van ernstige ziekte en tegenslag

2. Waarom zit er een stiltedag bij de training in?

De stiltedag is officieel uit een belangrijk onderdeel van de mindfulnesstraining. Ik vind het belangrijk dat jij een verdieping in mindfulness meemaakt. Ik wil graag dat je ervaart hoe het is om in stilte te zijn en mee te maken om in zo’n setting jezelf te ontmoeten. De stilte biedt zoveel inzicht en groei. Tevens is het volgen van stiltedagen en retraites een manier om je mindfulness actief te blijven beoefenen. Omdat het bij mij in het programma zit, is de drempel al verlaagd voor jou.

3. Hoeveel tijd kost deze training mij?

Ik vraag van jou om 8 bijeenkomsten en 1 ochtend vrij te houden voor de training. Daarnaast ben je dagelijks 30-60 minuten bezig met oefeningen. De eerste oefening is dus om tijd en ruimte voor jezelf te creëren. Laat dat nou precies de eerste stap van de training zijn. Een mindfulnesstraining kan levens veranderend zijn, mits je gecommitteerd bent aan het deelnemen aan alle sessies en het doen van het huiswerk. Hoe frequenter je de ‘aandachtsspier’ traint, hoe sterker je er in zult worden. Jouw commitment wordt beloond met groots persoonlijk resultaat en een Stiltekrachtcertificaat.

4. Hoe zit het met de begeleiding tijdens deze training?

Alles wordt door mij persoonlijk begeleid. Zowel de groepslessen als de individuele sessies. Je krijgt de begeleiding die je gekocht hebt. Kies daarom bewust je pakket uit. Hoe meer persoonlijke begeleiding er in het pakket is, hoe groter het resultaat voor je zal zijn.

5. Waarom ontvang ik een certificaat?

Het certificaat ontvang je wanneer je aan alle bijeenkomsten deelgenomen hebt. Ik geef je een certificaat, omdat ik denk dat je het eigenlijk op je CV zou moeten zetten. Een werknemer of ondernemer die in zijn / haar mentale gezondheid investeert, groeit. En een werknemer of ondernemer die groeit, doet ook het bedrijf of de instelling groeien.

6. Wat is mindfulness eigenlijk?

Mindfulness is leven met aandacht. Mindfulness zorgt ervoor dat je stopt met piekeren, minder stress ervaart, effectiever werkt en lekkerder in je vel zit. Mindfulness is een stroming in de psychologie die het Westen heeft veroverd. Mindfulness betekent ‘leven met volle aandacht’. De meeste mensen leven constant in hun hoofd – in hun gedachten. Met mindfulness ga je juist je aandacht richten op het heden. Je laat even alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ varen, en houd je bezig met wat je nu aan het doen bent. Je bent je volledig in de beleving van het ‘nu’, dat is mindfulness. Mindfulness zorgt voor meer focus en betere prestaties.

7. Wat is deze mindful training niet?

Het betreft hier nadrukkelijk een training en geen (vervanging voor) therapie of therapeutische behandeling. Mocht je onder behandeling zijn van een professioneel hulpverlener dan is toestemming van deze hulpverlener voorwaarde voor deelname aan deze training. Ik ben niet berekend op GGZ-problematiek en of op acute, urgente crisissituaties.

8. In welke traditie biedt Stiltekracht de mindfulnesstraining aan?

Ik bied het oorspronkelijke mindfulness trainingsprogramma aan. Ik ben opgeleid door See True Opleidingen en ben daarmee gecertificeerd om de MBCT training te geven. Dit is een wetenschappelijk bewezen 8-weeks trainingsprogramma. Ik houd me hierbij aan de erecode van de Vereniging voor Mindfulness ten aanzien van de mindfulnesstraining en waarborg hiermee de kwaliteit van de training. Zie hiervoor: https://verenigingvoormindfulness.nl/over-de-vvm/waar-we-voor-staan/erecode-en-klachtenprotocol

9. Kan ik in termijnen betalen?

Betalen in 1 termijn heeft de voorkeur zowel bij mij als bij jou waarschijnlijk. Het is daarnaast ook mogelijk om in 2 termijnen te betalen. Stuur mij dan een email op administratie@stiltekracht.com. Het belangrijkste is dat je financieel in staat bent om te kunnen investeren. En investeren in persoonlijke groei is altijd een goede beslissing!

10. Kan mijn werkgever de training betalen?

Ja, dat kan. Er zijn twee routes: je schiet de investering voor en regelt het zelf met je werkgever, of ik stuur je werkgever een factuur. Het is zeer gebruikelijk dat werkgevers een mindful training vergoeden, vanwege onder andere:
– De vernieuwde en mindful mentaliteit die de deelnemer leert, zorgt voor meer lichtheid, plezier en zelfvertrouwen.
– De mindful training helpt in het voorkomen en herstellen van en burn-out.
– De deelnemer ervaart veel meer zelfvertrouwen, rust, ontspanning en creativiteit.

Het is overigens ook mogelijk om mindful training op de werkplek te realiseren. Voor meer informatie kun je me mailen: heidi@stiltekracht.com

11. Wordt deze mindful training door mijn zorgverzekeraar vergoed?

Stiltekracht is aangesloten bij de VVM; de Vereniging Voor Mindfulness. Op gebied van vergoedingen is er momenteel veel in ontwikkeling, zowel bij de zorgverzekeraars als bij de beroepsverenigingen. Raadpleeg daarom voor jouw huidige situatie deze link: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness. Declaratie van de training regel je overigens helemaal zelf. En onthoud: investeren in persoonlijke groei is altijd een goede beslissing.

12. Ik heb nog andere vragen voor ik ‘ja’ zeg.

Stuur een mailtje naar heidi@stiltekracht.com en ik zal je bellen om elke vraag te beantwoorden. Ik zal altijd eerlijk tegen je zijn. Ook als ik denk dat je de mindful training beter niet kunt doen.

Wil je op de hoogte blijven?