Ga met me mee en zoom eens flink uit. Stel je voor dat je zacht en langzaam omhoog zweeft en op een wolk zit en naar beneden kijkt. Dat je jouw leven kunt overzien. Jouw woonplaats kunt overzien. Nederland kunt overzien. Europa kunt overzien. De wereld kunt overzien. Wauw, wat een overzicht! De details zijn weg. Je ziet de grote lijnen, de systemen en de grote bewegingen. Blijf eens lekker op je wolk zitten, kijk eens rond, verwonder je en lees open minded mijn verhaal eens.

 

Als je vanaf boven naar het collectief beneden kijkt, dan zie ik overspannen systemen. Dat is al een tijdje zo. Denk maar aan alle demonstraties voordat deze crisis er was. De tractors in Den Haag, de boze leraren en de vermoeide zorgmedewerkers. Allemaal mensen die zich te weinig gezien en gewaardeerd voelden, omdat het systeem waarin ze werkten belangrijker was geworden dan zijzelf. Kijk dan ook maar eens naar de huidige hoeveelheid angst en regels t.a.v. de crisis waarin we nu leven. En naar de hoeveelheid dwang, controle en propaganda die nodig is om deze overspannen regelgeving-chaos te bedwingen.

 

Na chaos komt er altijd een nieuwe orde.

De huidige globale machthebbers hebben een donkere nieuwe orde voor ogen. Eentje met minder mensen op aarde. Eentje met uiterst veel controle en geld voor een selecte groep mensen. Eentje met steeds verder van de natuur en van jouw natuur verwijderd raken. Hoe ik dat weet? Ik ben niet helderziend en ik denk niet in complotten. Wel ben ik kritisch, gevoelig en heb ik enorm veel research gedaan. Er is een agenda en dit scenario wordt wereldwijd er doorheen gedrukt.

 

Wie gehoorzaamt, denkt een goede burger te zijn, maar werkt onbewust en onbedoeld mee aan een ongezond systeem. Ik ken dit uit mijn jeugd. Ik heb een jeugd met kindermishandeling gehad. Je stopt de onderdrukking en de mishandeling niet door gehoorzaam te zijn. En geloof me, ik heb dat geprobeerd. Ik was het braafste meisje van de provincie. Het stopt pas wanneer jij besluit eruit te stappen. Voor mij was dat toen ik op kamers ging wonen. Ik ben toen uit een ongezond systeem gestapt. Ik heb toen mijn eigen vrijheid gecreëerd. Mijn moeder kon me niet meer onderdrukken. Haar rol was daarmee uitgespeeld. Het systeem implodeerde en stopte.

 

In een ongezond systeem is de onderdrukker ziek. Onderdrukking heeft nooit iets met jou te maken. Je hebt daarom altijd te kijken naar degene die jou onderdrukt. En dat is moeilijk. Er is jou geleerd hen te vertrouwen. Je bent loyaal naar hen. Je kunt niet geloven dat ze het slecht met jou voor hebben. Toch is het zo. Voel maar. Voelen de zaken waaraan je moet voldoen gezond? Voelen alle restricties logisch en verklaarbaar? Voelt het gezond voor je dat je kinderen opgroeien in angst voor anderen? Voelt het kloppend om op weg te zijn naar apartheid op basis van injecties? Zo maar een paar vragen voor je.

De wakkeren zijn de kanariepietjes in de mijn. De gevoelige mensen. Mensen met een hoog EQ. Zij voelen dat er te weinig lucht is. Zij laten zien waar je naartoe hebt te gaan. Ze nemen het voortouw op weg naar licht en lucht. Denk maar eens aan je collega met een burn out. Dat is een kanariepietje in een ongezond systeem. Of aan je kind wat onder presteert of wangedrag vertoont op school. Ook een kanariepietje in een ongezond systeem. Er wordt je verteld dat de kanariepietjes mentaal zwak, moeilijk en verward zijn. Niets is minder waar.

 

De kanariepietjes laten jou zien dat je jouw vertrouwen en autoriteit niet buiten jezelf hebt te leggen, maar in jezelf. Het is jouw leven en jouw lichaam. Jij, en alleen jij, weet wat goed is voor jou. Niemand anders kan en mag dat voor jou beslissen. Je bent een soeverein mens. Settle je voor wat je nu geboden wordt of ga je werkelijk voor jouw droom? Volg je angst of volg je liefde? Ben je braaf of ben je moedig? Welke wereld wens je je kinderen toe? Welk voorbeeld wil je zijn? Zo maar een paar vragen voor je.

 

De kanariepietjes zijn klein maar dapper en gaan voorop. Dat maakt ze niet beter dan dat jij bent. Het maakt dat ze eerder zijn dan jij. Gelukkig is het geen wedstrijd. We gaan met velen op tijd de mijn uit. De komende tijd wordt het nog even pittig voor ons. Alle uitdagingen die langs zullen komen zijn kansen om te stoppen. Stoppen met meedoen. Starten met zelf voelen en zelf nadenken. Wakker worden. Jezelf en jouw gezin redden. Dit is wat ik nu aan het doen ben. Mezelf en mijn gezin redden. We bereiden ons voor op de tijd die komen gaat, zodat we er zo rustig als mogelijk doorheen kunnen bewegen. Ik wens een compassievolle en harmonieuze wereld. Voor mezelf en voor de nieuwe generaties. En daar bouw ik met alle liefde aan mee.

 

Voel jij diep vanbinnen dat er iets niet pluis voelt? Dat je te ver van jezelf verwijderd raakt? Reik dan uit. Kom naar me toe met je twijfels, vragen en onderbuikgevoel. Je bent van harte welkom. En ik meen dit écht! Bel aan, kom op de thee of op de koffie. Kom uithuilen. Kom je zorgen delen. Gewoon bij mij thuis. Nu of op een later moment het jouw tijd is. Ook als we elkaar niet kennen ben je van harte welkom. Als je meer van deze crisis begrijpt, ontstaat er rust. Als je je rustig voelt kun je beter nadenken. Kun je beter voelen. En kies je vanuit je hart, dus uit liefde. En dan klopt het altijd voor jou.

Zo, kom nu maar rustig van je wolk af en zweef zacht en langzaam naar beneden. Weer terug in je eigen huis en in je eigen lichaam. Voel maar eens na. Welke gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen ervaar je? Observeer het, laat het langskomen en laat het weer gaan. Lees deze mail over een tijdje nog eens. En observeer dan na afloop wat dan je ervaring is. Het kan zomaar heel anders zijn.

Liefs, Heidi