We leven in een masculine wereld die op dit moment flink van zich laat horen. Dit vraagt om een feminime reactie, wat mij betreft. Je hebt naar je intuïtie, je gut feeling, je onderbuikgevoel te luisteren. Daar kun je jouw eigen innerlijke wijsheid vinden en er gehoor aan geven.

 

Zolang je nergens voor staat, val je voor van alles. Kijk maar om je heen. Over welke grenzen ben je al heen gegaan? Voor jezelf en voor je kinderen? Wat laat je gebeuren? Wat houd je maar voor je? Waar pas jij je maar aan? Welke overtuigingen liggen eronder? Zijn die eigenlijk wel van jou of van iemand anders?

 

De tijd waarin we leven vraagt om innerlijk werk. Zet de tv eens uit. Doe de krant weg. En start met verstillen. Ontspan. Vertrouw. Mediteer en keer naar binnen. Alleen daar ontmoet je jezelf. Alleen daar vind je waar jij nou voor staat. Alleen daar voel je de wereld die je voor jezelf en de nieuwe generaties wenst. Het mannelijke en vrouwelijke in ieder mens mag in balans komen. Zo binnen, zo buiten.

 

Je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn momenteel heel veel coaches, therapeuten en healers. Dat is niet voor niets. Ze zijn nu nodig om het bewustzijn van mensen te verhogen. Maak er gebruik van en kies hulp waarvan je voelt dat het bij je past. Je hoofd hoeft het de keuze niet te begrijpen; kies op gevoel.

 

Met mediteren kun je direct beginnen. Het kan bijvoorbeeld via de gratis app Insight Timer (geen sponsormomentje) waar je heel veel aanbod vindt. Doe het elke dag eventjes. Want een mooie wereld begint echt met jouw mooie binnenwereld.

 

Meditaties